ALVA pakt het esy aan en biedt een intelligente koppeling van buitenverlichting

intelligente oplossingen

De ALVA bolderarmaturen belichamen het ideaal van een even robuuste als intelligente buitenverlichting. Met de geïntegreerde bewegingsmelder kunnen zelfs complete verlichtingsgroepen automatisch worden geregeld.

More

aantrekkelijke accenten

Met het gespreide, kegelvormige licht en de ingebouwde lichtkransen creëren de ALVA up-/downlights een fascinerend lichteffect en tijdloos moderne gevels.

More

efficiënte ingangen

Met bewegingsmelders kan ook bij de ALVA wand- en plafondarmaturen worden geprofiteerd van de voordelen van intelligente regeling: bijvoorbeeld van oriëntatieverlichting en een schemerschakelaar.

More

Er blijft bijna niets aan hangen

De zeeluchtbestendige behuizing van onder druk gegoten aluminium staat garant voor een zeer hoog weerstandsvermogen en is uitstekend beschermd tegen het binnendringen van water en stof. Het gepoedercoate oppervlak ziet er niet alleen fraai uit, maar glanst ook dankzij het vuilafstotende lotuseffect en antigraffiti-eigenschappen.

Weerstand verplicht

Dankzij de toepassing van profielen van spuitgietaluminium of geëxtrudeerd aluminium en de hoge beschermingsklassen is de serie ALVA extreem robuust en buitengewoon duurzaam.

De behoefte in het oog houden

Bij geïntegreerde bewegingsmelders schijnen de armaturen alleen wanneer dat nodig is. Zelfs eerder geïnstalleerde armaturen kunnen daarbij worden geïntegreerd, evenals andere eindapparatuur. Hierdoor worden de veiligheid en het comfort verhoogd – en wordt energie bespaard. Inclusief oriëntatieverlichtings- en dimschakelaarfunctie.

Individueel lichtmanagement voor behoeftegestuurde stemmingen

Wanneer u alle verlichtingsmogelijkheden volledig wilt benutten, is doordacht lichtmanagement onmisbaar. U kunt immers alleen met behulp van een intelligente regeling een lichtsfeer creëren die op uw persoonlijke behoeften is afgestemd. Wanneer de armaturen zijn gekoppeld, is dat heel eenvoudig te realiseren. 

ESYLUX vertrouwt ook bij de serie ALVA op de digitale DALI-standaard. DALI optimaliseert het dimgedrag van LEDs en is eenvoudig in overkoepelende gebouwsystemen te integreren. Hierdoor kunnen voor elke situatie de juiste lichtstemmingen worden gecreëerd. Met de ALVA bolderarmaturen die met DALI-functionaliteit zijn uitgevoerd, kunt u daarom gemakkelijk uw eigen ideeën en concepten realiseren. 

Als de bolderarmaturen tevens van bewegingsmelders zijn voorzien, kunnen ze niet alleen zichzelf maar ook complete verlichtingsgroepen automatisch aansturen. Bij het naderen van een persoon worden de gekoppelde armaturen dan bijvoorbeeld gelijktijdig ingeschakeld en daarna, zodra de persoon gepasseerd is, weer samen uitgeschakeld. De richting waaruit een persoon of dier komt, speelt daarbij geen rol. De armatuur gebruikt op die manier alleen energie wanneer dat ook echt nodig is.

Wilt u andere armaturen koppelen in het netwerk? Geen probleem: apparaten zonder DALI-functionaliteit kunnen met een extra module van ESYLUX gemakkelijk worden geïntegreerd (DALI-switch). Bijvoorbeeld de ALVA up-/downlights, de wand- of plafondarmaturen – en wellicht zelfs de fontein bij de entree van uw huis. Desgewenst kunt u met een schakelaar ook altijd handmatig schakelen. Vergeet u de armaturen uit te schakelen, dan doet onze technologie dat automatisch voor u.

De optioneel in de bolder- en wand- of plafondarmatuur geïntegreerde bewegingsmelder biedt u bovendien nog andere nuttige regelfuncties: desgewenst zorgt deze voor oriëntatieverlichting die eenvoudig en aangenaam blijft branden wanneer er zich geen personen meer in de directe omgeving bevinden. U kunt ook gebruikmaken van een schemerschakelaarfunctie. Daarmee wordt de verlichting automatisch ingeschakeld bij invallende duisternis. Bij zonsopgang gaat 's morgens het kunstlicht weer automatisch uit.

Uw voordelen in één oogopslag

  • Bolderarmaturen in verschillende formaten en diameters
  • Up-/downlights met kegelvormige lichtbundel
  • Geschikt als huisnummerarmatuur of als routeverlichting voor wand- en plafondmontage
  • Hoogwaardig, onder druk gegoten aluminium
  • Vuilafstotend door poedercoating met lotuseffect
  • Naar keuze met heldere of opaalwitte diffusors
  • Met verschillende lichthoeken of lichtuitvoer
  • Varianten met en zonder bewegingsmelder, oriëntatieverlichting en schemerschakelaar
  • Optioneel in netwerk op te nemen via DALI

More