ALVA pakt het esy aan met een intelligente koppeling van buitenverlichting

intelligente
oplossingen

De ALVA bolderarmaturen belichamen het ideaal van een even robuuste als intelligente buitenverlichting. Met de geïntegreerde bewegingsmelder kunnen zelfs complete verlichtingsgroepen automatisch worden geregeld.

More

aantrekkelijke
accenten

Met het gespreide, kegelvormige licht en de ingebouwde lichtkransen creëren de ALVA up-/downlights een fascinerend lichteffect en tijdloos moderne gevels.

More

Intelligente verlichting
voor IT-professionals

Het März-bedrijfsgebouw in de buurt van Hamburg: ALVA-bolderarmaturen met geïntegreerde DALI-bewegingsmelders sturen verlichtingsgroepen rondom het gebouw in broadcastmodus en zorgen indien nodig voor een aangename oriëntatieverlichting.

More

duurzame
synergie

Al vanwege de bijpassende kleurtinten en de elegante uitstraling zijn de ALVA-buitenarmaturen van ESYLUX uitermate geschikt voor een combinatie met de serie DEFENSOR. Door zeeluchtbestendige aluminium behuizingen, de hoge slagvastheid en de lange levensduur van de ingebouwde LED's ontstaat in combinatie met de DEFENSOR-beveiligingsfuncties een intelligente lichtoplossing met een buitengewone betrouwbaarheid.

More

Er blijft bijna niets aan hangen

De zeeluchtbestendige behuizing van onder druk gegoten aluminium staat garant voor een zeer hoog weerstandsvermogen en is uitstekend beschermd tegen het binnendringen van water en stof. Het gepoedercoate oppervlak ziet er niet alleen fraai uit, maar glanst ook dankzij het vuilafstotende lotuseffect en de antigraffiti-eigenschappen.

Weerstand verplicht

Dankzij de toepassing van profielen van spuitgietaluminium of geëxtrudeerd aluminium en de hoge beschermingsklassen is de serie ALVA extreem robuust en buitengewoon duurzaam.

De behoefte in het oog houden

Bij geïntegreerde bewegingsmelders schijnen de armaturen alleen wanneer dat nodig is. Zelfs eerder geïnstalleerde armaturen kunnen daarbij worden geïntegreerd, evenals andere eindapparatuur. Hierdoor worden de veiligheid en het comfort verhoogd – en wordt energie bespaard. Inclusief oriëntatieverlichtings- en dimschakelaarfunctie.

Intelligent. Individueel.
Duurzaam.

De serie ALVA toont op indrukwekkende wijze aan hoe een degelijke buitenverlichting en een moderne vormgeving goed samengaan. De zeeluchtbestendige behuizing van onder druk gegoten aluminium staat garant voor een zeer hoog weerstandsvermogen en is uitstekend beschermd tegen het binnendringen van water en stof. Het gepoedercoate, vuilafstotende oppervlak ziet er niet alleen fraai uit, maar maakt ook indruk door de anti-graffiti-eigenschappen. Ook het licht overtuigt. De LED's verspreiden zeer zuiver wit licht, zijn bijzonder duurzaam en geven de verlichte omgeving in natuurlijke kleuren weer. De optie van geïntegreerde bewegingsmelders en een digitale koppeling staat bovendien garant voor intelligent lichtmanagement – voor individuele concepten die geheel op uw persoonlijke wensen zijn afgestemd!

Individueel lichtmanagement voor behoeftegestuurde SCÈNES

Wanneer u alle verlichtingsmogelijkheden volledig wilt benutten, is doordacht lichtmanagement onmisbaar. U kunt immers alleen met behulp van een intelligente regeling een lichtsfeer creëren die op uw persoonlijke behoeften is afgestemd. Wanneer de armaturen zijn gekoppeld, is dat heel eenvoudig te realiseren.

ESYLUX vertrouwt ook bij de serie ALVA op de digitale DALI-standaard. DALI optimaliseert het dimgedrag van LED's en is eenvoudig in overkoepelende gebouwsystemen te integreren. Hierdoor kunnen voor elke situatie de juiste lichtscènes worden gecreëerd. Met de ALVA bolderarmaturen die met DALI-functionaliteit zijn uitgevoerd, kunt u daarom gemakkelijk uw eigen ideeën en concepten realiseren.

Als de bolderarmaturen tevens van bewegingsmelders zijn voorzien, kunnen ze niet alleen zichzelf maar ook complete verlichtingsgroepen automatisch aansturen. Bij het naderen van een persoon worden de gekoppelde armaturen dan bijvoorbeeld gelijktijdig ingeschakeld en daarna, zodra deze gepasseerd is, weer samen uitgeschakeld. De richting waaruit een persoon of dier komt, speelt daarbij geen rol. De armatuur gebruikt op die manier alleen energie wanneer dat ook echt nodig is.


Wilt u andere armaturen koppelen in het netwerk? Geen probleem: Apparaten zonder DALI-functio-naliteit kunnen via een extra module van ESYLUX gemakkelijk worden geïntegreerd (DALI-actuator). Bijvoorbeeld de ALVA up-/downlights, de wand- of plafondarmaturen – en wellicht zelfs de fontein bij de entree van uw huis.

Desgewenst kunt u met een schakelaar ook altijd handmatig 230V-pulsschakelaar. Vergeet u de armaturen uit te schakelen, dan doet onze technologie dat automatisch voor u.

Door bolderarmaturen en up/downlights uit de ALVA-serie met een DEFENSOR bewegingsmelder aan te sturen, ontstaat een even intelligente als visueel harmonieuze lichtoplossing voor buitenruimtes (zie voorbeeld 2).


Oriëntatieverlichting

After-glow

De optioneel in de bolder- en wand- of plafond-armatuur geïntegreerde bewegingsmelder biedt u bovendien nog andere nuttige regelfuncties: desgewenst zorgt deze voor oriëntatieverlichting die eenvoudig en aangenaam blijft branden wanneer er zich geen personen meer in de directe omgeving bevinden. U kunt ook gebruikmaken van een schemerschakelaarfunctie. Daarmee wordt de verlichting automatisch ingeschakeld bij invallende duisternis. Bij zonsopgang gaat´s morgens het kunstlicht weer automatisch uit.

Wegen intelligent koppelen

Met de ALVA bolderarmaturen kunt u voor de buitenruimte van uw gebouw realiseren wat in de binnenruimte op veel plaatsen al lang vanzelfsprekend geworden is: Een intelligente lichtregeling die met behulp van individuele scènes altijd de juiste lichtsfeer creëert.

Indien de bolderarmatuur eveneens van een bewegingsmelder is voorzien, kan deze bovendien een gehele verlichtingsgroep automatisch regelen. Zelfs eerder geïnstalleerde armaturen kunnen daarbij worden geïntegreerd, evenals andere eindapparatuur. Hierdoor worden de veiligheid en het comfort verhoogd – en wordt energie bespaard. Bovendien overtuigt de bolderarmatuur door de robuuste aluminium constructie en het uitstekende, niet-verblindende licht.

More

UW VOORDELEN IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • Zeeluchtbestendig en vuilafstotend
  • Varianten met geïntegreerde bewegingsmelder met oriëntatieverlichtings- en schemerschakelaarfunctie
  • Bewegingsmelder zorgt voor energie-efficiënte aansturing van andere armaturen en schakelactoren

Aantrekkelijke accenten zetten

Niet elke gevelpartij is een lust voor het oog. Vaak ontbreekt de bijzondere touch, dat esthetisch bijzondere dat nooit tot stand kan komen door enkel de gevel te verlichten.

Dit is echt een klus voor de ALVA up-/downlights: Met het naar boven en beneden gespreide, kegelvormige licht creëren ze een fascinerend lichteffect op elke buitenmuur, terwijl de beide in de behuizing ingebouwde lichtkransen het totaalbeeld indrukwekkend opluisteren. Zo wordt uw gevel eindelijk aantrekkelijk en krijgt het gebouw de finishing touch voor een tijdloos moderne elegantie!

UW VOORDELEN IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • Zeeluchtbestendig en vuilafstotend
  • Varianten met verschillende stralingshoeken (13°, 28° en 50°)
  • Eenvoudige installatie door enkelhandige steek-voetmontage en een grote bedradingsruimte

DEFENSOR is ESY omdat hij eenvoudig meer bescherming biedt

De bewegingsmelders en schemerschakelaars van de serie DEFENSOR overtuigen niet alleen door hun fraaie design en een eenvoudige installatie, maar zorgen met hun functies ook voor maximale veiligheid, comfort en energie-efficiëntie.

More