Huidig land wijzigen? Nederland | Nederlands

Opel-partner Dello Hamburg

Veiligheid en energie-efficiëntie in magazijn en logistiek

Bij de planning van het nieuwe centrale magazijn van Dello, een van de grootste Opel-dealers van Europa, stonden vooral twee zaken centraal: de veiligheid van de medewerkers en een modern en energie-efficiënt voorraadbeheer.

Voor het dagelijkse werk en op basis van geldende voorwaarden ten aanzien van de arbeidsomstandigheden is het kunstlicht in logistieke centra of hoogbouwmagazijnen vaak 24 uur per dag ingeschakeld – ook als niemand aanwezig is. De continue verlichting van de hoofdtransportwegen is om veiligheidsredenen zinvol, in de zijgangen echter is een voortdurende verlichting niet nodig. Dat levert enorme mogelijkheden op om meer energie-efficiëntie te realiseren.

Om aan de hoogste veiligheidsnormen en de eis van een minimaal energieverbruik te voldoen, is over de gehele magazijnoppervlakte van 22.000 m² de ESYLUX-magazijnsensor PD-C360i/24 DIMplus WH geïnstalleerd. Deze aanwezigheidssensor is bijzonder geschikt voor installatie op grote hoogten. Daarnaast schakelt de sensor vanwege het elliptische detectiebereik alleen de aangesloten reeks verlichting in van de gang, waar zich op dat moment een persoon bevindt.

In veel andere zones zorgt ESYLUX bij Ernst Dello GmbH & Co KG voor een energie-efficiënte verlichtingsregeling.

Door de gebruikersgerichte regeling van de verlichting leveren de producten van ESYLUX een dubbele bijdrage aan de energie-efficiëntie van het gebouw. Enerzijds omdat ze het energieverbruik dat door de verlichting ontstaat met in totaal ongeveer 62% verminderen. Anderzijds overtuigen de ESYLUX-aanwezigheidssensoren door het lage stand-bystroomverbruik van minder dan 0,3 watt.

  • PD-C 360i/24plus, PD-C 360i/6 mini, PD-C 360i/8 mini