Huidig land wijzigen? Nederland | Nederlands

defensor is esy
omdat hij eenvoudig
meer bescherming biedt

Bijzonder veilig

Geen potentiometer, geen manipulatie.
Individuele aanpassing van de fabrieksinstellingen alleen mogelijk met ESY-Pen of ESY-App met wachtwoordbeveiliging.

Met fabrieksinstellingen direct klaar voor gebruik.

Nieuw! Tijdsafhankelijke
bedrijfsmodi

Bescherming
dag en nacht

De bewegingsmelders en schemerschakelaars van de serie DEFENSOR overtuigen niet alleen door hun fraaie design en een eenvoudige installatie, maar zorgen met hun functies ook voor maximale veiligheid, comfort en energie-efficiëntie.

DEFENSOR
in een oogopslag

Leer in het overzicht alle DEFENSOR-varianten en hun belangrijkste functies kennen.

Stuur ons uw offerte-aanvraag.

ESYLUX CUSTOMERS ABOUT DEFENSOR:

»A very nice and innovative product. Many application possibilities. High quality. Highly recommended.«
Norbert Lehmann, Frank SIEM GmbH, Germany

»The time functions are a great feature!«
John van Herpen, Van Lith Elektrotechniek, The Netherlands

»The product was easy to install.«
Kai Aarnio, Electrical Services Koskela GmbH, Finland

BEDRIJFSMODI
VOLGENS TIJD

DEFENSOR biedt tijdsafhankelijke bedrijfsmodi zoals volautomatisch, halfautomatisch, schemerschakelaarmodus en gericht inen uitschakelen.

BESCHERMING TEGEN
VANDALISME EN SABOTAGE

Bij het opzettelijk beschadigen van de sensorkop schakelt de DEFENSOR automatisch permanent de verlichting aan.

NALOOPTIJDEN
VOLGENS LOOPRICHTING

Verschillende nalooptijden bij het betreden en verlaten van een gebouw.

DETECTIEHOEK
AANPASSEN

De detectiehoek individueel aanpassen om onbedoelde schakelingen te voorkomen.

PARAMETRISERING MET
WACHTWOORDBEVEILIGING

Parameters met wachtwoordbeveiliging om manipulatie te voorkomen.

DEFENSOR-bewegingsmelders

Kantelbare sensorkop voor wand- en plafondmontage
MD 280° / 230°

 

Geschikt voor wand- en plafondmontage
MD 280° / 230°

Draai- en kantelbare melderlens
MD 200°

Met tijdsafhankelijke bedrijfsmodi of een intelligente vandalisme- en sabotagebeveiliging kunt u in elke situatie op de DEFENSOR-bewegingsmelders vertrouwen. Individueel configureerbare detectiehoeken en varianten met looprichtingsafhankelijke nalooptijden zorgen voor een nog nauwkeurigere regeling. Er zijn veel verschillende montageopties voor een hoge flexibiliteit.

>>

MD 280°, MD 230°

 • Tijdsafhankelijke bedrijfsmodi
 • Intelligente vandalisme- en sabotagebeveiliging
 • Looprichtingsafhankelijke nalooptijden
 • Onderkruipbeveiliging voor volledige detectie
 • Individualiseerbare detectiehoeken

MD 280°, MD 230°, MD 200°

 • Geïntegreerde impulsgeveringang
 • Parametrisering met wachtwoordbeveiliging
 • Hoge overspanningsbeveiliging

DEFENSOR-schemerschakelaars

Betrouwbaar en discreet verhogen de schemerschakelaars van de serie DEFENSOR de veiligheid rond het gebouw. Met tijdsafhankelijke bedrijfsmodi kunnen bij de T-variant bijzonder individuele configuraties worden gemaakt. Daardoor garanderen de schemerschakelaars flexibiliteit, energie-efficiëntie en door middel van de nuldoorgangsschakeling een relaissparend gebruik van bijvoorbeeld LED-armaturen.

>>

TS T

 • Tijdsafhankelijke bedrijfsmodi

TS T, TS

 • Geïntegreerde impulsgeveringang
 • Parametrisering met wachtwoordbeveiliging
 • Hoge overspanningsbeveiliging

Intelligente
vandalisme- en sabotagebeveiliging

De 280°- en 230°-varianten van de DEFENSOR-bewegingsmelders beschikken over een intelligente vandalisme- en sabotagebeveiliging, die in elke situatie voor veiligheid zorgt: Als de sensorkop er met geweld wordt afgeslagen, blijft de verlichting permanent ingeschakeld - en de dader staat vol in het licht!

More

Tijdsafhankelijke bedrijfsmodi

Voorbeeld bewegingsmelders:
Door de interne klok van de DEFENSOR-bewegingsmelders kunnen binnen een dag van 24 uur twee tijdvensters worden vastgelegd waarbinnen van de standaardbedrijfsmodus kan worden afgeweken. U kunt kiezen uit volautomatisch, halfautomatisch, een schemerschakelaarmodus en gericht in- of uitschakelen van de verlichting. De actuele datum is ook bekend bij de melders, waardoor deze automatisch tussen zomer- en wintertijd wisselen.

In de volautomatische modus:
De 280°/230°-varianten verhogen de bescherming, het comfort en de energie-efficiëntie.

In de schemerschakelaarmodus:
In het voorbeeld blijft tijdens de openingstijden de verlichting (rood) bij onvoldoende daglicht ook zonder beweging van 9 tot 19 uur ingeschakeld.

Tijdsafhankelijke bedrijfsmodi

Voorbeeld schemerschakelaars:
In verschillende toepassingssituaties kan het zinvol zijn om af te wijken van de standaardbedrijfsmodus van een schemerschakelaar. Daarom maken bij de T-variant een interne klok en de parametrisering met ESY-Pen en ESY-App het mogelijk om in twee tijdvensters onafhankelijk van het daglicht in of uit te schakelen.

In de standaard-bedrijfsmodus:
De T-variant schakelt bij duisternis de verlichting in en schakelt deze pas weer uit als de volgende ochtend voldoende daglicht aanwezig is.

Uitgeschakelde schemerschakelaarmodus:
In het voorbeeld wordt de verlichting (rood) tussen 22 en 6 uur gericht uitgeschakeld, om het energieverbruik te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan de vermindering van nachtelijke lichtvervuiling!

200%
overspanningsbeveiliging

Door blikseminslagen of kortstondige overbelastingen van de elektriciteitsnetten kunnen geïnstalleerde apparaten onherstelbare schade oplopen. ESYLUX kiest daarom ook bij de serie DEFENSOR voor een overspanningsbeveiliging die de norm met maar liefst 100% overtreft:

Surge 2 kV, burst 4 kV!

More

Looprichtingsafhankelijke nalooptijden

Afhankelijk van het feit of een persoon een terrein betreedt of het terrein verlaat, zijn er soms zeer uiteenlopende eisen. De 280°- en 230°-uitvoeringen kunnen daarom in totaal vier looprichtingen herkennen en bieden voor elke richting een individuele nalooptijd.

De 280°- en 230°-bewegingsmelders bieden individuele nalooptijden voor

 • looprichtingen links/rechts
 • betreden of verlaten van de onderkruipbeveiliging

Het voorbeeld toont een 230°-bewegingsmelder boven een deur:
(1)
Bij verlaten: de nalooptijd van 16 minuten zorgt voor veiligheid door een verlichte buitenruimte
(2) Bij betreden: de nalooptijd eindigt na 8 minuten

Individualiseerbare detectiehoeken

Soms is het nodig om de detectiehoek aan te passen om onjuiste schakelingen te voorkomen. Bij de 200°-uitvoeringen kan de gevoeligheid van de gehele detectiehoek en het bereik in meerdere stappen worden verminderd. Bei de 280°- en 230°-varianten maakt de ESY-App de individuele aanpassing van afzonderlijke detectiezones mogelijk: door het verplaatsen van grafische bedieningselementen met uw vinger of door het opgeven van percentages.

Het voorbeeld toont een 230°-bewegingsmelder boven een deur:
In het toepassingsvoorbeeld zou de maximale detectiehoek zich tot op de straat en het aangrenzende perceel uitstrekken en daardoor vaak voor een onnodige inschakeling van de verlichting zorgen. Daarom werd het bereik in deze zones dienovereenkomstig verkleind.

Geïntegreerde impulsgeveringang

Als een huiseigenaar onafhankelijk van de bedrijfsmodus zelf de buitenverlichting wil inschakelen om met een blik door het raam spontaan te kunnen zien of alles in orde is, zorgt de geïntegreerde impulsgeveringang voor extra veiligheid en comfort. De bewegingsmelder schakelt de verlichting na afloop van de nalooptijd automatisch uit. De schemerschakelaars hebben eveneens een impulsgeveringang. Deze maakt naast het spontaan schakelen van de verlichting ook een permanente activering of deactivering van het buitenlicht gedurende 4 of 12 uur mogelijk.

Een 200°-bewegingsmelder is aan de gevel van een eengezinswoning geïnstalleerd:
In de volautomatische bedrijfsmodus schakelt hij de verlichting bewegings- en daglichtafhankelijk. Met een schakelaar kan de eindgebruiker binnenshuis de verlichting ook handmatig inschakelen.

Altijd het juiste gereedschap bij de hand:
Met de ESY-Pen en ESY-App!

Eenvoudig parametriseren, op afstand besturen, licht meten en projecten mobiel beheren.

Of het nu gaat om aanwezigheidsmelders, buitenverlichting met bewegingsmelders of lichtsystemen met ESYLUX Light Control - met de ESY-Pen en ESY-App hebt u voor alle op afstand bedienbare ESYLUX-oplossingen altijd de juiste tool bij de hand.

More

Parametrisering met wachtwoordbeveiliging

Alle apparaten van de serie DEFENSOR zijn met de fabrieksinstellingen direct klaar voor gebruik. Wie de parametrisering aan de omstandigheden ter plaatse wil aanpassen en de intelligente functies van de apparaten individueel wil gebruiken, kan dit met ESY-Pen en ESY-App eenvoudig realiseren. De ESY-App is gratis beschikbaar, de ESY-Pen stuurt de opdrachten van mobiele eindapparaten als brug door naar de infraroodsensoren.

De serie DEFENSOR biedt overigens ook hier meer bescherming:
Om onbevoegde manipulaties te voorkomen, is bewust afgezien van instelelementen op de behuizing, en een persoonlijk wachtwoord in de ESY-App beschermt de configuratie!

Eenvoudig te monteren

De montagesteun en de juiste accessoires maken een veelzijdige en eenvoudige installatie mogelijk. Daarbij is ook een aardkabelbedrading met een manteldiameter tot 15 mm mogelijk.

More

Wand- en plafondmontage
Naast de standaardmontage aan de wand kunnen de 280°- en 230°-varianten van de DEFENSOR-bewegingsmelders probleemloos aan het plafond worden gemonteerd.

Binnen- en buitenhoekmontage
Wie de bewegingsmelders of schemerschakelaars op een hoek van het huis wil monteren, gebruikt hiervoor eenvoudig de als accessoire verkrijgbare hoeksteun.

Spacermontage
Met de afzonderlijk verkrijgbare spacers kan de afstand tot het montagevlak licht worden vergroot, bijvoorbeeld voor montage met een kabelkanaal..

Enkelhandige steekvoetmontage
De enkelhandige steekvoetmontage maakt eenvoudige installatie via plug-and-play mogelijk.

Installatie video

DEFENSOR MD 230° en 280° bewegingsmelders eenvoudig te installeren.

 • Instelling van de lichtsterkteschakelwaarde
 • Instelling van de nalooptijd (5 of 15 minuten)
 • Licht AAN/UIT gedurende 12 uur
 • Een via de ESY-App en ESY-pen geactiveerde wachtwoordbeveiliging kan met deze afstandsbediening niet opgeheven worden

>>

Ontdek het volledige potentieel van de serie DEFENSOR.

>>>>

Offerte-aanvraag samenstellen

 1. Zet de gewenste artikelen uit het onderstaande aanbod eenvoudig in uw favorietenlijst
 2. Klik op het favorietenlijstsymbool in de menubalk (naast de zoekfunctie)
 3. Voer het gewenste aantal artikelen in
 4. Stuur ons uw offerte-aanvraag
DEFENSOR