×

Het multitalent
voor de Installatie:
De ESY-Pen

alles-in-één

De ESY-pen is het nieuwe multifunctionele apparaat voor de eenvoudige ingebruikname, afstandsbediening, lichtmeting en projectmanagement voor alle aanwezigheids- en bewegingsmelders en verlichtingssystemen van ESYLUX. 

More

voor ingebruikname &
bediening op afstand

De ESY-pen wordt gebruikt voor een eenvoudige ingebruikname via bluetooth en de app, maar hij is ook geschikt als gemakkelijke afstandsbediening voor het dimmen, aan- of uitschakelen of het wijzigen van de lichtkleur en lichtscènes.

More

lichtmeter &
projectmanager

Door zijn geïntegreerde lichtsensor zorgt de ESY-pen voor een accurate lichtmeting en -regeling, en samen met de ESY-app maakt hij mobiel projectmanagement mogelijk.

More

Intelligente synergie

De automatiserings- en verlichtingsoplossingen van ESYLUX creëren intelligente synergieën voor meer levenskwaliteit en energiezuinigheid. De ESY-pen treedt niet alleen in de voetsporen van de succesvolle universele afstandbediening, maar gaat verder als echte allrounder van het ESY-principe van de intelligente synergie - inclusief eenvoudig beheer! 

More

toekomstbestendig in bedrijf nemen

Door zijn brugfunctie maakt de ESY-pen een bi-directionele communicatie tussen mobiele terminals en ESYLUX-aanwezigheidsmelders of verlichtingssystemen via bluetooth en infrarood mogelijk. Hierdoor kunnen geïnstalleerde apparaten eenvoudig en gemakkelijk via de ESY-app geconfigureerd en in bedrijf genomen worden*. Door zijn siliconenpunt is de ESY-pen tevens geschikt als invoerpen voor de touchscreens van smartphones en tablets. Daarmee bent u op alle huidige en toekomstige installaties met ESYLUX voorbereid – en volledig onafhankelijk van fysieke aansluitingen.

* Verplicht voor nieuwe apparaten vanaf 2019

...MET SMARTPHONE of TABLET

De ESY-pen is compatibel met de besturingssystemen iOS en Android en tegelijkertijd terugwerkend compatibel met alle verkrijgbare ESYLUX-aanwezigheids- en bewegingsmelders (unidirectionele communicatie).

Licht gemakkelijk
op afstand bedienen

Als tafelmodel in het oplaadstation dient de ESY-pen voor de eindgebruiker als eenvoudige afstandsbediening om de belichting naar wens aan te passen. Afhankelijk van het bediende soort melder, kan de gebruiker via een druk op de knop van de pen in- of uitschakelen of dimmen en scenarios oproepen, die vooraf zijn ingesteld. Bij ELC-lichtsystemen met biologisch werkzaam licht kan ook de lichtkleur ermee gewijzigd worden. 

More

Licht meten in iedere situatie

Als sensorspecialist hebben we de ESY-pen natuurlijk ook met een sensor uitgerust – voor een eenvoudige installatie en het beste licht voor de eindgebruiker:

1. Door de geïntegreerde lichtsensor kan de lichtwaarde voor het bedienen van de schakelaar gemakkelijk ingesteld worden. Een afzonderlijke luxmeter wordt daardoor overbodig, omdat alleen nog de ESY-pen voor de configuratie van de apparaten nodig is.

2. Als externe lichtwaardemeter op werkhoogte, maakt de sensor de precieze meting van de lichtwaarde mogelijk, daar waar het voor visuele taken bepalend is. Zo garanderen wij voor de eindgebruiker de beste lichtkwaliteit op de werkplek.

Tot de ESY-pen behoren:

  1. Een oplaadstation, dat naast de oplaadfunctie verzekert dat de sensor de continue lichtmeting op werkhoogte uitvoert
     
  2. De ESY-pen zelf, die met drie toetsen gemakkelijk te bedienen is

Projecten mobiel beheren

Opslaan, beheren, documenteren – met de ESY-pen en de ESY-app wordt de mobiele projectbibliotheek werkelijkheid. Samen maken zij het mogelijk om geconfigureerde projecten op te slaan, op te roepen en over te dragen:

  • Elk gebouw aan de hand van projectnaam, projectnummer, aanspreekpersoon, tijdstempel en locatie karakteriseren
  • Binnen het project verschillende etages aanmaken en per etage tot 64 ruimten
  • Binnen de ESY-app steeds binnen een paar klikken bij de gewenste ruimte geraken en zo ESYLUX-producten snel terugvinden, uitkiezen en parametreren
  • Geconfigureerde projecten in de ESY-app opslaan of aan andere gebruikers doorsturen
  • Eenmaal ingevoerde configuraties eenvoudig oproepen en naar producten van dezelfde soort kopiëren (klonen)
  • De projectdocumentatie in een projectverslag samenvatten en desgewenst als pdf-document versturen of afdrukken