Huidig land wijzigen? Nederland | Nederlands

FLAT pakt het ESY
aan met vlak design en de hoogste prestaties

Plat
ontwerp

Met de aanwezigheidssensoren en bewegingsmelders van de FLAT-serie is er ook aan de vormgeving van de ruimte gedacht: dankzij de platte vorm en de heldere lijnen passen ze ook perfect in elke ruimtelijke architectuur.

Minimale
inbouwafmetingen

Dankzij de compacte vormgeving van de voedingseenheid is de inbouwdiepte van de sensor slechts 30 mm - zo blijft er genoeg ruimte over om snel en probleemloos te bedraden.

In perfecte
harmonie

De FLAT-sensoren sturen niet alleen intelligent de verlichting, maar zetten ook de ruimte esthetisch in het juiste licht - vooral in combinatie met de stijlvolle ELSA-2 downlights van ESYLUX.

Optisch
variabel

Wie op zoek is naar een eersteklas designcollectie, vindt bij de uiterst vlakke FLAT-melders altijd de perfecte keuze. Ze zijn in de kleuren wit en zwart, alsmede in ronde en hoekige uitvoering leverbaar.

More

Krachtige detectie

Ondanks de platte lens laat de FLAT ook bij het detecteren de beste prestaties zien: Het bereik van de passieve infraroodsensor bedraagt bij een installatiehoogte van 2,5 tot 3 m gemiddeld meer dan 8 m met een detectiehoek van 360°. Zo kan met slechts één melder een grote werkomgeving met diverse soorten beweging worden gedetecteerd. Meerdere melders kunnen eenvoudig parallel worden geschakeld voor een nog groter bereik met insteekklemmen met doorbedradingsoptie - ook bij master-slave-bedrijf.

A = Dwars tot Ø 8 m
B = Loopzone frontaal tot Ø 6 m
C = Werkgebied tot Ø 4 m

Qua inbouw
zeer veelzijdig

In wit zijn de ronde FLAT-melders bovendien ook als FLAT LARGE (104 mm Ø) voor grotere inbouwdozen beschikbaar, bieden ze met de bijpassende opbouwdoos C IP 20 nog een montageoptie – en de FLAT MOUNTING SET IP20 FM maakt inbouw bij alle varianten gemakkelijker!

Aansluiten. Besparen.
Klaar

In tijden van drukte en tekorten aan vakkrachten worden tijdbesparende oplossingen voor de elektrische installatie steeds belangrijker. De serie FLAT biedt daarom ook aanwezigheidssensoren en bewegingsmelders met WINSTA-stekkerverbinding van WAGO. Voor meer energie-efficiëntie via plug-and-play en een even veilige als foutloze installatie.

Eenvoudig met DALI

De industriestandaard DALI staat voor een eenvoudige planning en installatie en zorgt met name bij LED-verlichting voor optimale regeling en dimmen. De verdere ontwikkeling naar DALI-2 garandeert bovendien de merkonafhankelijke interoperabiliteit van apparaten, waardoor project- ontwikkelaars een oplossing met best-in-class-apparaten kunnen samenstellen.

More

Broadcast-lichtregeling met DALI-aanwezigheidssensoren en DALI-actuator

De serie FLAT biedt hiervoor aanwezigheidssensoren met een eenvoudige broadcast-modus zonder adressering, waarvan het detectiebereik door master-slave-combinaties altijd kan worden uitgebreid. Daarnaast maakt de DALI-actuator van ESYLUX het schakelen van conventionele verbruikers mogelijk – zoals de ventilatie.

1 MasterDALI-aanwezigheidssensor (broadcast)
2 SlaveDALI-aanwezigheidssensor geconfigureerd als slave
3 DALI-armatuur
4 Armatuur 230 V geschakeld
5 DALI stroomvoorziening
6 DALI-actuator
7 230V-pulsschakelaar

Regeling van individuele groepen met DALI-2-aanwezigheidssensoren

Voor DALI-2 heeft ESYLUX de BMS-aanwezigheidssensoren voor gebouwbeheersystemen ontwikkeld: Met bewegings-, lichtsensortechniek en impulsgeveringang zijn de belangrijkste invoerapparaten in slechts één behuizing ondergebracht.

1 PD-FLAT 360/8 RW BMS DALI-2
2 CELINE PNL 600 DDP TR 4100 840 IP20 DALI
3 230V-pulsschakelaar

Uw voordelen in één oogopslag

 • Ook verkrijgbaar als set inclusief DALI-busvoeding (bijv. PD-FLAT 360i/8 ROUND WHITE DALI SET)
 • DALI-broadcast voor eenvoudige inbedrijfname, zelfstandig instellen van de parameters van de EVSA's
 • Uitbreiding van het detectiebereik door master-slave-configuratie
 • HVAC-regeling met DALI-actuator van ESYLUX
 • Ingang voor conventionele 230V-pulsschakelaars
 • BMS-aanwezigheidssensoren voor DALI-2 voor gebruik in gebouwbeheersystemen
Aanwezigheidssensoren voor DALI:

Duurzaam met 230 V

De LED ontwikkelt zich wereldwijd steeds meer tot de toonaangevende lichtbron. Aanwezigheidssensoren en bewegingsmelders profiteren door behoefte-afhankelijk schakelen optimaal van de lange levensduur van deze lichtbron. Om uw relais te beschermen tegen de hoge inschakelstromen van de LED en daarmee ook de eigen duurzaamheid te waarborgen, werken alle 230V-varianten van de serie FLAT met een relaisbesparende nuldoorgangsschakeling.

More

Installatie met plug-and-play

Een zeer snelle en veilige installatie van de FLAT-varianten dankzij WINSTA-aansluiting van WAGO: De kant-en-klare verbindingen zorgen voor een eenvoudige plug-and-play - en besparen daardoor niet alleen tijd en geld in tijden van drukte en tekorten aan vakkrachten.

1 Voeding 230 V; optie 1
2 Voeding 230 V; optie 2
3 PD-FLAT 360i/8 RW WAGO WINSTA CodeA
4 DRIVER-SET 30W RJ45 WAGO WINSTA
5 CELINE PNL 625 DDP OP 3500 840 IP20 ELC

Uw voordelen in één oogopslag

 • Nuldoorgangsschakeling voor relaisbesparend schakelen
 • Uitbreiding van het detectiebereik door middel van parallelschakeling
 • Inclusief impulsgeveringang
 • Varianten met WAGO-WINSTA®-aansluiting
 • Varianten met PD-FLAT-inbouwdoos en voorgeconfectioneerde GST18i3-toevoer- en afvoerleiding
Overzicht van On/Off-bewegingsmelders:
Overzicht van On/Off-aanwezigheidssensoren:

Variabel met KNX

KNX is bekend om zijn hoge mate van regeldiversiteit en daarom bieden ook de KNX-uitvoeringen van de serie FLAT uitgebreide parametreringsmogelijkheden. Er zijn maar liefst 47 communicatieobjecten beschikbaar. Zo zijn bijvoorbeeld een daglichtafhankelijke constante lichtregeling ook zonder gedetecteerde aanwezigheid en een nachtlichtfunctie mogelijk, waarvoor uit zeven verschillende kleuren kan worden gekozen.

More

Twee verlichtingskanalen met efficiënte offset

Met name in ruimten met slechts één raamzijde, profiteren de gebruikers bovendien van een lichtregeling met twee broadcast-kanalen: Een offset tussen beide kanalen maakt het mogelijk de armaturen dicht bij het raam alvast te dimmen wanneer op grotere afstand van het raam nog 100% verlichtingssterkte nodig is. Dit zorgt voor optimale lichtverhoudingen – en verbetert de energie-efficiëntie.

KNX is bekend om zijn hoge mate van regeldiversiteit en daarom bieden ook de KNX-uitvoeringen van de serie FLAT uitgebreide parametrerings- mogelijkheden. Er zijn maar liefst 47 communicatieobjecten beschikbaar. Zo zijn bijvoorbeeld een daglichtafhankelijke constante lichtregeling ook zonder gedetecteerde aanwezigheid en een nachtlichtfunctie mogelijk, waarvoor uit zeven verschillende kleuren kan worden gekozen.

Uw voordelen in één oogopslag

 • Uitgebreide individuele mogelijkheden voor het instellen van parameters van 47 communicatieobjecten
 • Constante lichtregeling ook onafhankelijk van aanwezigheid mogelijk
 • Melder kan worden geconfigureerd als master of slave
 • Twee niveaus voor oriëntatieverlichting
 • Nachtlichtfunctie met keuze uit 7 kleuren
 • Afzonderlijke aanwezigheidssensor in de KNX-installatie

Efficiënt automatiseren
bespaart kosten

De FLAT-melders besparen niet alleen op hoogte, maar ook op kosten: ze zorgen ervoor dat de verlichting alleen daar wordt ingezet waar daadwerkelijk iemand aanwezig is. Hierdoor wordt het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. De eendelige sensoren zijn bovendien eenvoudig te installeren, en door de duurzame kwaliteit vraagt deze automatiseringsoplossing weinig onderhoud.

More