Huidig land wijzigen? Nederland | Nederlands

Behoeftegestuurde
automatisering is ESY

Meer levenskwaliteit, kosteneffectiviteit en duurzame energie-efficiëntie

Gebruik alleen energie wanneer dat ook echt nodig is. Het principe van behoeftegestuurde gebouwautomatisering is zo eenvoudig als het klinkt: Centraal staat een intelligente sensortechnologie. Intelligent omdat deze veranderingen in de omgeving waarneemt en vervolgens automatisch de techniek in de ruimte regelt. Dit verbetert de energie-efficiëntie en zorgt voor een optimale atmosfeer in de ruimte en een hoog automatiseringscomfort. Op deze manier kunnen mensen beter werken, neemt het economisch rendement toe en worden natuurlijke hulpbronnen beschermd.

Meer levenskwaliteit

De intelligente sensortechnologie zet de mens in het middelpunt en zorgt voor:

 • De beste lichtomstandigheden door het regelen van de verlichting
 • De beste lucht in de kamer door ventilatie, airconditioning en verwarming te regelen
 • Een hoog automatiseringscomfort waardoor mensen rustig en stil kunnen werken

Alles wordt op een energiezuinige manier geïmplementeerd, zoals bijvoorbeeld bij de aanwezigheids- en daglichtafhankelijke constante lichtregeling.

Maximaal economisch rendement

Dankzij het behoeftegestuurde in- en uitschakelen en het energie-efficiënt optimaliseren tijdens bedrijf biedt de automatisering van ESYLUX een enorm besparingspotentieel. Extra voordelen:

 • Optimaal benutten van de levensduur van LED-verlichting
 • Eenvoudige, kosteneffectieve implementatie
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Duurzame energie-efficiëntie

 • De hoge energie-efficiëntie verlaagt ook de wereldwijde CO2-emissie en remt daardoor de klimaatverandering.
 • De behoeftegestuurde verlichting vermindert ook het milieuprobleem van nachtelijke lichtvervuiling

Lichtregeling voor elke toepassing

Of het nu gaat om kantoren, onderwijs- of zorginstellingen: Verschillende toepassingen vereisen verschillende concepten en individuele regelingen, afhankelijk van de situatie of tijd. ESYLUX biedt hiervoor normconforme oplossingen en een intelligente functionaliteit.

Ruimteoverkoepelende besturing

APC-aanwezigheidsdetectoren voor DALI-2 uit de COMPACT-serie besturen maximaal 16 lichtgroepen met geïntegreerde regeleenheid en busspanningsvoorziening. Ruimteoverkoepelend, decentraal en volledig zonder schakelkastcomponenten of gebouwbeheersysteem. Met deze technologie kunnen bijvoorbeeld groepen flexibel worden omgeschakeld zonder de automatisering te onderbreken.

...of per ruimte

Een veelzijdig alternatief voor bediening per ruimte zijn verlichtingssystemen met ESYLUX Light Control ELC. Installeren, groeperen, schalen, verbinden: eenvoudig via plug-and-play

Eenvoudige handmatige overname van de besturing

Met een geïntegreerde knopingang kan de automatisering op elk moment worden overbrugd - ook met DALI, meestal met een conventionele 230V-knop. Een speciale versie voor intuïtief schakelen, dimmen, wijzigen van de kleur van het licht en oproepen van scènes: Drukknoppen voor ELC-verlichtingssystemen.

lichtregeling met offset

Een offset tussen armatuurgroepen, zoals bij de DUO DALI-aanwezigheidsdetectoren van de COMPACT-serie, verbetert ook de aanwezigheids- en daglichtafhankelijke constante lichtregeling. Dit betekent dat de verlichting zich nog energiezuiniger aanpast aan het daglicht, vooral in ruimten met slechts één raamzijde.

Tijdfuncties

Datum, weekdag of klok: In veel gevallen zorgen tijdfuncties ook voor een hogere mate van comfort en energiezuinigheid. Met hun tijdsafhankelijke bedrijfsmodi zijn de DEFENSOR-bewegingssensoren voor buiten hiervan een goed voorbeeld - met 3 apparaten in één:

 • Bewegingsmelder
 • Schemerschakelaar
 • Tijdschakelklok

Locatieoverkoepelend energie besparen

Wie een optimale ruimteatmosfeer en een maximale energiebesparing wil bereiken, moet naast de verlichting ook andere apparaten vraagafhankelijk besturen. ESYLUX ontwikkelt daarom ook aanwezigheidsdetectoren met HVAC-schakeluitgang en speciale uitvoeringen voor de energiezuinige optimalisatie van ruimtelucht:

Multi-sensortechnologie voor de beste ruimtelucht

Niet alleen de verlichting naar behoefte regelen, maar ook de airconditioning, ventilatie en verwarming: ATMO aanwezigheidsdetectoren voor KNX bundelen een uitgebreid systeem met meerdere sensoren in één apparaat, waardoor bovendien de ontwerp- en installatie-inspanningen worden verlaagd.

Stijlvol ontwerp

Een oplossing past alleen dan optimaal bij de toepassing als ook het uiterlijk past. ESYLUX presenteert daarom verschillende ontwerpen voor elke smaak. De juiste keuze voor een esthetisch geavanceerd interieurontwerp: Aanwezigheids- en bewegingsmelders van de elegante FLAT -serieof de bijzonder kleine COMPACT MINI-serie.

Eenvoudig installeren en programmeren

Werken in de moderne wereld is ingewikkeld genoeg. Producten en oplossingen van ESYLUX kunnen daarom eenvoudig worden geïnstalleerd, geparametriseerd en geconfigureerd. Zelfs onze verlichtingssystemen en DALI-2-systemen zijn met fabrieksinstellingen direct klaar voor gebruik!

Eénhands-insteekfitting

Bijna een ESYLUX-standaard: Met de éénhands insteekfitting kunnen detectoren of lampen comfortabel worden bedraad zonder dat u het hele apparaat op de ladder in uw hand hoeft te houden. De sensor of lampkop wordt pas tot slot vergrendeld - net als bij de bewegingsdetectoren van de MD-serie!

Plug-and-play

ESYLUX-oplossingen met eenvoudige plug-and-play-installatie, zoals de detectoren met WAGO-WINSTA-aansluiting , zijn een echte hulp in tijden met gebrek aan ervaren werknemers. Lichtsystemem met ESYLUX Light Control kunt u door middel van stekkerverbindingen zelfs groeperen, schalen en koppelen!

ESY-App

Via potentiometer, afstandsbediening of ESY-App: Afhankelijk van het ontwerp kunnen onze apparaten en systemen altijd eenvoudig worden geparametriseerd en geconfigureerd. Met de ESY-app kunt u ook onderweg projecten beheren en documenteren!

Synergie uit automatisering en verlichting

Het doel van elke ESYLUX-oplossing is de intelligente synergie van automatisering en licht. Dit is bijvoorbeeld perfect mogelijk nij armaturen met direct geïntegreerde sensoren. Voor eenvoudige installatie en de ideale combinatie van moderne LED-technologie met behoeftegestuurde kwaliteitssensoren.

More