Human centric 
lighting is ESY

Symbilogic – de ESYLUX-technologie voor 
energie-efficiënte human centric lighting

Een biologisch werkzaam licht simuleert de centrale eigenschappen en het dynamische verloop van het natuurlijke daglicht, waardoor de levenskwaliteit op de werkplek aanzienlijk wordt verbeterd. Met SymbiLogic heeft ESYLUX een technologie ontwikkeld die deze moderne vorm van verlichting bovendien met behulp van intelligente sensoren bijzonder energie-efficiënt realiseert.

Bron: Rapport 'Quantified benefits of Human Centric Lighting' van ZVEI/LightingEurope/A.T. Kearney, april 2015

Het natuurlijke daglicht is het ideale licht voor de mens. Het samenspel van zon en blauwe hemel en de veranderingen van de helderheid en lichtkleur in de loop van de dag, hebben een verregaande en enorm positieve invloed op de hormoonhuishouding van de mens. Helaas ziet de mens tegenwoordig nauwelijks nog daglicht, omdat hij zich meestal in gesloten ruimten bevindt.

Verlichting voor meer vitaliteit, concentratievermogen en gezondheid

Biologisch werkzaam licht, ook wel Human Centric Lighting genoemd, vormt de oplossing voor dit probleem. Het zorgt binnen voor een op daglicht gelijkend licht en het dynamische verloop daarvan, met dezelfde positieve effecten: net zoals in de vrije natuur verbetert een helder, koudwit licht overdag de vitaliteit en het welzijn. Bovendien kan de mens zich dan beter concentreren en maakt hij minder fouten. Een donkerder, warmwit licht zoals van de ondergaande avondzon bevordert daarentegen de ontspanning en laat de mens tot rust komen. Verder stabiliseert een biologisch werkzaam licht het dag- en nachtritme van de mens, waardoor deze 's nachts beter en verkwikkender slaapt.

Human Centric Lighting realiseert een op daglicht gelijkende verlichting, een licht waar de moderne mens het anders binnen grotendeels zonder zou moeten stellen.

Symbilogic – biologisch werkzaam en maximaal energie-efficiënt

Met de SymbiLogic Technology kunnen het beste licht voor de mens en de voordelen van een intelligente regeling perfect worden samengebracht. De technologie produceert biologisch werkzaam licht waarvan het verloop speciaal voor toepassing in kantoren is geoptimaliseerd: in de ochtend leidt een dynamische stijging van helderheid en blauwaandeel van het licht tot een verfrissende activering. Tegen het middaguur worden beide waarden kort verlaagd, waarna ze vervolgens weer worden verhoogd. Dit gaat de typische vermoeidheid in de namiddag tegen. Zo helpt SymbiLogic de mens ook lastige fasen de baas te worden, geconcentreerd te blijven en de prestatiecurve hoog te houden. Tegen de avond laat SymbiLogic het licht automatisch donkerder en warmwit worden, om het menselijk organisme geleidelijk op de naderende nacht af te stemmen. Met zijn innovatieve regeling zorgt SymbiLogic zodoende voor een gezondere nachtrust en bevordert het zo belangrijke herstel. Optimaal voor nieuwe frisheid en langdurige gezondheid.

Maar SymbiLogic van ESYLUX is niet alleen veelzijdig effectief. SymbiLogic is ook uniek energie-efficiënt. Bepalend is daarbij het gebruik van een aanwezigheidssensor en van een intelligent lichtmanagement, zoals bij de staande kantoorarmatuur van de serie PRANA+ en de lichtsystemen van de Quadro-Sets CELINE en NOVA: de verlichting wordt afhankelijk van aanwezigheid en daglicht geschakeld en behaalt dankzij het benutten van het daglicht bij het biodynamische verloop van het lichtniveau de hoogst mogelijke mate van innovatie. Want de zogenaamde aangepaste constantlichtregeling van SymbiLogic brengt een beproefd technologisch principe over naar de modernste vorm van binnenverlichting. En helpt geheel automatisch veel energie te besparen.

Het biologisch werkzame licht van de SymbiLogic-oplossingen verbetert de levenskwaliteit blijvend. Dat komt ten goede aan elke afzonderlijke medewerker, en aan het hele bedrijf. Omdat de motivatie en tevredenheid op de werkplek toenemen en het prestatievermogen merkbaar stijgt. Tegelijkertijd kan de Human Centric Lighting verzuim door ziekte voorkomen en zelfs helpen het ongevalsrisico te verlagen.

 

Met één druk op de knop naar Rome

Een andere speciale eigenschap van de SymbiLogic Technology heeft een geofysische achtergrond: het licht van de zon verandert niet alleen dynamisch in de loop van de dag, maar het varieert ook qua kleur en helderheid op verschillende plekken in de wereld op verschillende wijze: andere breedtegraden, ander licht. SymbiLogic kan met zijn lichtverloop deze speciale lichtverhoudingen nabootsen en baseert zich daarbij op meerdere wereldsteden op verschillende breedtegraden. U bepaalt waarheen de reis gaat: naar de 5th Avenue, naar de scherenkust van Stockholm of wellicht voor een cappuccino naar het zonnige Italië?

Kontakt Sidebar be-nl

Kontakt Sidebar

CONTACT
OPNEMEN

* Verplichte velden