Huidig land wijzigen? Nederland | Nederlands

Intelligente
verlichting is ESY

Intelligente synergie uit automatisering en verlichting

Wij zijn ervan overtuigd dat de beste verlichting voor mensen alleen kan worden bereikt door de interactie van hoge lichtkwaliteit en vraaggestuurd, sensorgebaseerd verlichtingsbeheer. Daarom combineert ESYLUX zijn verlichting met een intelligent sensorsysteem dat op elk moment automatisch de juiste lichtsfeer creëert. En schakelt de verlichting en andere apparaten automatisch uit wanneer er niemand aanwezig is. Voor een betere kwaliteit van leven, zuinigheid en duurzame energie-efficiëntie op elke werkplek.

Sensorbestuurde verlichting

De combinatie van moderne LED-verlichting en een sensorgebaseerde regeling kan meer dan 70% op energiekosten besparen. Een investering met korte terugverdientijd - en tegelijkertijd een hoog niveau van automatiseringscomfort voor de gebruiker.

Moderne LED-technologie

Flikkering of kleurconsistentie: LED-verlichting van ESYLUX overtreft de minimumeisen uit normen vaak aanzienlijk. Bijvoorbeeld bij de kleurreproductie:

 • We gebruiken alle 15 CRI-testkleuren, niet slechts de 8 voorgeschreven kleuren
 • Daarnaast meten we met de kleurkwaliteitsschaal CQS

Optimalisatie van de LED-levensduur

Vraaggestuurd schakelen maakt optimaal en betrouwbaar gebruik van de lange levensduur van de LED. De combinatie van LED-verlichting en sensorgebaseerde automatisering is daarom ook een duurzame investering in de toekomst.

De mens centraal

Intelligente verlichting van ESYLUX past zich automatisch aan verschillende situaties en tijden aan, waardoor de kwaliteit van leven op de werkplek wordt verbeterd. Onze oplossingen voor kantoren, onderwijsinstellingen en zorginstellingen bieden hiervoor een uitgebreide functionaliteit.

Energie-efficiënte Human Centric Lighting

Het beste licht voor de mens is natuurlijk daglicht. Daarom realiseert de SymbiLogic-technologie van ESYLUX daglichtgelijkende verlichting in binnenomgevingen, waardoor de vitaliteit, het welzijn en de gezondheid op de werkplek worden verbeterd. Tegelijkertijd realiseert deze technologie een bijzonder energiezuinige omzetting door aanwezigheids- en daglichtafhankelijke, adaptieve HCL-lichtregeling.

Scènebesturing

Afhankelijk van de situatie wil de gebruiker soms de automatisering overbruggen. In verlichtingssystemen met bijvoorbeeld ESYLUX Light Control- en DALI-2-systemen kan dit worden bereikt met afzonderlijke scènes - eenvoudig te activeren met een 230V-knop.

Zwermfunctie

Een voorbeeld van meer comfort in kantoren met meerdere personen toont de zwermfunctie bij ELC-verlichtingssystemen en DALI-2-oplossingen: De functie produceert gedimd licht in de niet-bezette zones, waardoor de vorming van geïsoleerde lichteilanden wordt voorkomen en het prettiger is voor het oog. Alleen wanneer de laatste persoon de kamer heeft verlaten, gaan alle lichten uit.

Andere functionele voorbeelden van de intelligente besturing van ESYLUX:

 • Aanwezigheids- en daglichtafhankelijke constante lichtregeling
 • Lichtregeling met offset
 • Tijdfuncties
 • Afterglow-functie
 • Oriëntatieverlichting
 • Multisensorregeling van ventilatie, airconditioning en verwarming
 • Flexibele groepsschakeling
 • Nachtlicht
 • Power cut-off van DALI-drivers

Human Centric Lighting
via plug-and-play

Verlichtingssystemen met ESYLUX Light Control ELC creëren niet alleen een ideale synergie tussen automatisering en verlichting door de combinatie van aanwezigheidsdetectoren, plafondverlichting, regeleenheden en bekabeling. Deze overtuigen met name door:

 • Eenvoudig installeren, groeperen, schalen en netwerken via plug-and-play
 • Uitgebreide functionaliteit plus SymbiLogic-technologie
 • Optimale prijs-kwaliteitsverhouding

More

Mobiel projectbeheer

Met de ESY-App kunt u niet alleen op afstand bediende verlichtingsoplossingen direct via Bluetooth of via de ESY-pen eenvoudig parametriseren en configureren. U hebt altijd uw eigen projectbibliotheek bij de hand: Voor maximaal 64 apparaten per ruimte op maximaal 64 verdiepingen met elk maximaal 64 ruimten, inclusief projectrapport als exporteerbaar PDF-document.

Stekkerklare oplossingen

De lichtkwaliteit en helderheid van de CELINE-2-serie kunnen ook buiten de ELC-verlichtingssystemen worden geïntegreerd via plug-and-play. Insteekbare driversets als accessoires maken eenvoudige integratie van inbouwplafondarmaturen in conventionele verlichtingssystemen mogelijk - met Tunable White indien gewenst!

Praktische integratie

ESYLUX-armaturen met reeds geïntegreerde sensoren zorgen voor een extra vereenvoudiging van ontwerp en installatie. Daarnaast biedt ons portfolio ook varianten met een extra geïntegreerde busspanningsvoorziening. Zoals bijvoorbeeld voor de spots van de ELSA-2-serie.

Buitenverlichting
intelligent verbinden

In het buitengebied zijn veiligheid, oriëntatie en energie-efficiënte bediening de belangrijkste prioriteiten. De robuuste ALVA pollerlampen zorgen voor een intelligente synergie tussen automatisering en verlichting: Met een geïntegreerde DALI-bewegingsdetector en optionele geïntegreerde busvoeding regelen ze een complete groep lampen wanneer dat nodig is, en verminderen ze de nachtelijke lichtvervuiling.