Intelligente
verlichting is esy

Intelligente sensortechniek van de specialist...

Stralen, fonkelen of gewoon schijnen: licht is een fascinerend element met talloze facetten. Maar pas met een behoeftegestuurd, sensorgebaseerd lichtmanagement is de beste verlichting voor de mens te realiseren. Met een sensortechniek die automatisch voor een optimale lichtsfeer zorgt en het licht ook automatisch weer uitschakelt als er niemand meer aanwezig is. Kortom: met een sensortechniek die een maximum aan levenskwaliteit en energie-efficiëntie creëert. Als automatiseringsspecialist bouwt ESYLUX hier als geen ander voort op ervaring en competentie op het gebied van elektronica. Het resultaat zijn intelligente verlichtingsoplossingen die in kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen en zorginstellingen altijd het juiste licht genereren. Op ieder tijdstip, in iedere ruimte.

...gecombineerd met eersteklas lichtkwaliteit

De ideale lichtbron voor een intelligente verlichting is de LED. Deze overtuigt niet alleen door haar energie-efficiëntie en de buitengewoon lange levensduur, maar omdat het zelf een stuk elektronica is, is de LED ook uitermate geschikt voor een intelligente besturing door elektronische technologie. Maar niet iedere LED is hetzelfde. Kleurweergave, flIkkerfactor of kleurconsistentie: in het ESYLUX-lichtlaboratorium testen wij alle armaturen grondig op hun kwaliteit.

Licht met systeem

Onze intelligente verlichtingssystemen belichamen de ideale synergie van verlichting en automatisering. De combinaties van plafondarmaturen, sensortechniek en regeleenheid zijn eenvoudig te installeren en realiseren een perfect samenspel om het beste licht voor de mens voort te brengen – desgewenst met het energie-efficiënte, biologisch werkzame licht van de SymbiLogic Technology.

INTELLIGENT DESIGN

Of het nu gaat om esthetiek of functie, vormgeving of doordachte details: naast een hoog bedieningscomfort komt het er bij het design van een armatuur op aan dat deze flexibel kan worden ingezet, zodanig geconstrueerd is dat hij geschikt is voor dagelijks gebruik en er bij voorkeur ook nog eens oogverblindend uitziet. Welke voordelen een geslaagd ontwerp kan opleveren, demonstreren onze intelligente verlichtingsoplossingen op zeer diverse wijze.

Gekoppelde intelligentie

Niet alleen op het werk, ook bij de verlichting breiden functionerende netwerken de mogelijkheden en perspectieven uit. Ze maken een op elkaar afgestemde communicatie en automatisering mogelijk, via welke onderling gesynchroniseerde processen en een nog omvangrijkere energie-efficiëntie kunnen worden verwezenlijkt. Voor ons speelt het onderwerp van netwerkkoppeling daarom een belangrijke rol – ten behoeve van de continue optimalisering van de synergie van verlichting en automatisering.

Behoeftegestuurde ensceneringen

Er is maar één ding nog eenvoudiger dan het handmatig schakelen of dimmen van de verlichting via schakelaar of app: als je met dezelfde vingerdruk meteen hele lichtscènes kunt oproepen die de verlichting uitgebreid en individueel aan verschillende gebruikssituaties aanpassen! Hoe variabel ruimten op die manier in scène kunnen worden gezet en voor het betreffende doel kunnen worden vormgegeven, toont het volgende voorbeeld van een conferentiezaal: Uitgerust met het in twee groepen ingedeelde verlichtingssysteem van de CELINE Quadro-sets met SymbiLogic Technology en geïntegreerde KNX-module, evenals ronde downlights die via de DALI-switch in het systeem zijn geïntegreerd. De ventilatie wordt via de KNX-bus aangestuurd – en net als alle apparaten automatisch uitgeschakeld nadat de meeting is afgelopen.

Kontakt Sidebar be-nl

Kontakt Sidebar

CONTACT
OPNEMEN

* Verplichte velden