Huidig land wijzigen? Nederland | Nederlands
Nieuw OLIVIA-2-serie LED-armaturen
voor vochtige ruimten

Efficiënt, robuust,
intelligent geregeld ESY!

Armaturen voor vochtige ruimten met een modern design

Of het nu gaat om gangen, opslagruimten, parkeergarages of kelders: De LED-armaturen voor vochtige ruimten van de OLIVIA-2-serie bieden optimaal beschermde verlichting met een hoog energiebesparingspotentieel.

Een optioneel geïntegreerde HF-bewegingsmelder en de uitstekende lichtopbrengst zorgen voor optimale energie-efficiëntie, terwijl slimme details zoals de geïntegreerde doorvoerbedrading de installatie eenvoudiger maken.

De belangrijkste voordelen

 • Voor LED ontworpen behuizing met geïntegreerde DALI-2- of ON/OFF-drivers

 • Optioneel geïntegreerde HF-bewegingsmelder voor energie-efficiënte lichtsturing

 • Uitstekende lichtopbrengst tot 162 lm/W

 • Geïntegreerde doorvoerbedrading van 5 x 2,5 mm²

 • Uiterst robuust met IP66- en IK08-bescherming

Nog efficiënter met sensortechnologie

Energie-efficiëntie bespaart niet alleen geld, maar helpt ook de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen. De intelligente verlichtingsregeling, de geïntegreerde HF-sensortechnologie en de uitstekende lichttransmissie van de diffusor in de OLIVIA-2-serie zorgen voor optimale voorwaarden voor dit doel.

Veelzijdig gebruik

De serie biedt armaturen voor DALI-2 of ON/OFF met lengtes van 1200 of 1500 mm in de volgende uitvoeringen:

 • Met geïntegreerde HF-bewegingsmelder (detectiebereik: Ø 9 m)
 • Met geïntegreerde noodverlichtingsfunctie
 • Standaarduitvoering zonder doorvoerbedrading (alleen ON/OFF)
 • Standaarduitvoering met doorvoerbedrading

Intelligente regeling van verlichting in parkeergarages – DALI-2

Verlichting in boven- en ondergrondse parkeergarages verhoogt de veiligheid en is de hele dag continu in werking. Intelligente verlichtingsregeling met DALI-2 bespaart kosten, bijvoorbeeld door middel van een ESYLUX APC-aanwezigheidssensor met geïntegreerde Application Controller.

Ook veel andere toepassingen profiteren van aanwezigheids- en daglichtafhankelijke constante lichtregeling of behoeftegestuurde oriëntatieverlichting, bijvoorbeeld interne wasserijen van bejaardenhuizen..

Voorbeeldoplossing voor
parkeergarages

 • Een APC-aanwezigheidssensor met geïntegreerde DALI-2 regeleenheid voor de sturing van OLIVIA-2 in maximaal 16 lichtgroepen
 • De optioneel in de armaturen geïntegreerde HF-bewegingsmelders dienen als invoerapparaten
 • In elke zone verhoogt de APC zo de verlichtingssterkte alleen bij gedetecteerde beweging
 • Anders dimt hij de verlichting, bijvoorbeeld tot een energiebesparend niveau van 20% welke nog steeds voldoende licht voor oriëntatie biedt
 • Ook een sturing op basis van weekdag en tijd is mogelijk met APC-aanwezigheidssensoren

Aanwezigheids- en daglichtafhankelijke constante lichtregeling

U kunt het volledige DALI-2-verlichtingssysteem, inclusief de HF-bewegingsmelders van de OLIVIA-2-serie, configureren via de geïntegreerde Bluetooth-module van de APC-aanwezigheidssensor – eenvoudig met uw smartphone!

Ontdek meer over gedecentraliseerde en ruimteoverkoepelende DALI-2-regeling van ESYLUX!

>>

Magazijnverlichting energie-efficiënt schakelen – ON/OFF

In opslagruimten zijn relatief hoge verlichtingsniveaus nodig voor bijvoorbeeld orderpicking of het hanteren van kleine onderdelen. Om energie te besparen, kan de verlichting echter worden uitgeschakeld in stellingpaden als daar niemand aanwezig is.

Andere geschikte toepassingen voor behoeftegestuurd schakelen van armaturen voor vochtige ruimten zijn bijvoorbeeld keldergangen en installatieruimtes.

Voorbeeldoplossing voor
magazijnen met stellingen

 • Optioneel in de ON/OFF-armaturen geïntegreerde HF-bewegingsmelders schakelen afzonderlijk een lichtgroep in elk  gangpad tussen de stellingen in of uit
 • Ze schakelen de verlichting alleen in wanneer iemand een gangpad binnenkomt en schakelen de verlichting automatisch uit zodra ze geen beweging meer detecteren
 • Ook OLIVIA-2-armaturen met noodverlichtingsfunctie kunnen hier worden gebruikt

Aanwezigheids- en daglichtafhankelijke schakeling

De HF-bewegingsmelders in de ON/OFF-uitvoeringen kunnen met behulp van de DIP-schakelaars in de armatuurbehuizing worden geparametriseerd.

OLIVIA-2 eenvoudig installeren

Geïntegreerde doorvoerbedrading

De geïntegreerde doorvoerbedrading, hier te zien op een DALI-2-uitvoering, bespaart kostbare installatietijd.

De meegeleverde, eenvoudig te installeren kabelwartels zorgen zowel voor trekontlasting als afdichting.

Sabotagebestendige roestvrijstalen klemmen

Sabotagebestendige roestvrijstalen klemmen vergrendelen de behuizing. Ze kunnen niet zonder gereedschap met de hand worden geopend – alleen met een platte schroevendraaier.

Flexibele bevestiging

De roestvrijstalen montagebeugels voor plafondmontage zijn eenvoudig te verplaatsen. De reeds aanwezige montageschroeven van de uit te wisselen armaturen kunnen zo eenvoudig opnieuw worden gebruikt.

Optionele noodverlichtingsmodule

OLIVIA-2 varianten met geïntegreerde noodverlichtingsfunctie vereenvoudigen ontwerp en installatie. Ze voeren een automatische zelftest uit en geven het resultaat aan met een groene status-LED.

Ontdek meer voordelen en alle technische kenmerken van de OLIVIA-2-serie, evenals accessoires, in het productgedeelte van de ESYLUX-website – zoals ophangbeugels voor hangende montage en versterkte montagebeugels voor wandmontage!

>>