Werkruimten
verbeteren is ESY

Intelligente verlichtings- en automatiseringsoplossingen voor kantoren

Voor welk project, op welk niveau en in welke ruimte er ook wordt gewerkt: voorwaarde voor langdurig succes op kantoor zijn doordachte strategieën, een efficiënt gebruik van energie en overtuigende prestaties – net als bij de innovatieve automatiserings- en verlichtingsoplossingen van ESYLUX. Ze verhogen de levenskwaliteit op de werkplek, gebruiken afhankelijk van de behoefte energie alleen daar waar die nodig is en overtuigen door duurzame hoge prestaties. En dat allemaal heel eenvoudig. Omdat ze aan alle eisen aan te passen zijn, altijd gemakkelijk te monteren zijn en richtinggevende technologie zo simpel mogelijk voor onze klanten en partners maken.

Grafiek: Energiebesparingspotentieel van de behoeftegestuurde gebouwautomatisering (min./max.); bron: Zentralverband Elektrotechnik- und Elektroindustrie e.V. (ZVEI)/Hochschule Biberach

De efficiëntie op kantoor op alle gebieden verhogen

Alleen energie wanneer dat ook echt nodig is – het principe van behoeftegestuurde gebouwautomatisering – is zo eenvoudig als het klinkt. Leidend is onze intelligente sensortechniek. Deze zorgt niet alleen voor een hoog automatiseringscomfort en meer levenskwaliteit op de werkplek, maar realiseert ook een zo energie-efficiënt mogelijke werking van de apparaten die erdoor worden aangestuurd. Dit leidt enerzijds tot meer duurzaamheid en bescherming van natuurlijke hulpbronnen. Anderzijds is de stap naar moderne technologie ook lonend voor gebouwbeheerders en investeerders. Want een energie-efficiënte, behoeftegestuurde werking betekent een aanzienlijke daling van de energiekosten en hierdoor een snelle terugverdientijd – niet alleen bij nieuwe gebouwen.

Efficiëntie en welbevinden in harmonie: SymbiLogic Technology van ESYLUX

De beste werkverlichting voor de mens is een biologisch werkzaam licht dat op het daglicht lijkt. Dit bevordert het welbevinden, het concentratievermogen en stabiliseert het dag- en nachtritme voor een betere, meer ontspannen nachtrust waardoor de mens de volgende dag meer kracht heeft om de uitdagingen het hoofd te bieden. Met de SymbiLogic Technology en het gebruik van intelligente sensortechniek realiseren wij deze vorm van verlichting niet alleen heel effectief, maar ook zo energie-efficiënt mogelijk!

More

Eersteklas lichtkwaliteit voor optimaal kijkcomfort

De belangrijkste basis voor iedere verlichtingsoplossing is de kwaliteit van het licht zelf. Deze bepaalt of de gebruiker op de werkplek zijn visuele taak moeiteloos kan uitvoeren en zijn werk optimaal kan verrichten. Maar ook voor een optimale lichtsfeer bij bezoek van klanten of in pauzeruimten is deze van cruciaal belang. De beste maatstaf is ook hier het natuurlijke daglicht. Kleurweergave, flikkerfactor of kleurconsistentie: in het ESYLUX-lichtlaboratorium van onze Duitse vestiging testen wij al onze armaturen grondig op hun kwaliteit.

Met energie-efficiënte sturing een optimaal binnenklimaat bevorderen

De kwaliteit van het binnenklimaat speelt op kantoor een belangrijke rol als het gaat om het welbevinden en de productiviteit van de medewerkers. Want slechte lucht schaadt niet alleen de gezondheid, maar heeft ook een negatief effect op de stemming. ESYLUX biedt intelligente oplossingen die automatisch voor verse lucht en een optimale ruimtetemperatuur zorgen – en tegelijkertijd toezien op een energie-efficiënte werking! Het modelvoorbeeld hiervan: het multisensorsysteem van de ATMO-aanwezigheidssensor.

More

Individueel bedienen – van digitaal tot handmatig

Automatisering biedt talloze voordelen. Maar bij ESYLUX is dat nooit een must, maar slechts een optie: ESYLUX-oplossingen kunnen ook heel eenvoudig handmatig worden bediend en geconfigureerd en ter plaatse aan de persoonlijke wensen worden aangepast. Zo kunnen bijvoorbeeld de verlichtingssystemen van de CELINE en NOVA Quadro-sets bij een geschikte uitvoering via de ESY-App worden bediend – en altijd met een eenvoudige 230V-schakelaar. Zelfs het oproepen van individuele scènes is hiermee mogelijk.

Dag en nacht oriëntatie en veiligheid

Niet alleen in geval van nood maar ook in andere situaties is het belangrijk om mensen op de werkplek een veilig gevoel te geven. Het innovatieve lichtmanagement van ESYLUX maakt daarom oplossingen mogelijk die in gangen of niet volledig bezette ruimten automatisch een oriëntatieverlichting activeren die zorgt voor een aangename minimumhoeveelheid licht – desgewenst ook via koppeling. Mocht de nood aan de man komen, dan zorgen wij bovendien voor een optimale verlichting van de vluchtwegen en vluchtwegaanduidingen.

Oplossingsvoorbeelden voor ieder ruimtetype

Afzonderlijke kantoorruimten Standaard

Afzonderlijke kantoorruimten Exclusief

Kantoortuinen

Vergaderruimten