Leeromstandigheden
optimaliseren is ESY

Intelligente verlichtings- en automatiseringsoplossingen voor onderwijsinstellingen

In onderwijsinstellingen zoals scholen, universiteiten of kinderdagverblijven verblijven grotere groepen mensen langere tijd in een ruimte en hebben behoefte aan een aangename, leervriendelijke sfeer. Want alleen als men zich op zijn gemak voelt, kan men goed presteren. Het licht heeft een grote invloed op de stemming en het concentratievermogen. Bij het leren wordt ook veel energie en zuurstof verbruikt, waardoor de lucht wel eens ijl kan worden. Daarom is de beste licht- en luchtkwaliteit in de ruimte van essentieel belang om de juiste omstandigheden te creëren waarin mensen gemotiveerd en succesvol kunnen werken.

DE RUIMTE NAAR VOLLEDIGE CONCENTRATIE SCHAKELEN

Afhankelijk van de betreffende onderwijsinstelling gelden voor de afzonderlijke ruimten aanvullende vereisten. Zo zijn in klaslokalen individuele lichtscènes voor frontaal onderwijs of leren in groepen zinvol. Kleinere kinderen hebben echter behoefte aan speelruimtes, waarin het licht de actieve fasen en pauzes optimaal ondersteunt.

OP PLAATSEN WAAR VEEL MENSEN SAMEN LEREN, ZORGEN LICHT EN LUCHT VOOR DE IDEALE OMSTANDIGHEDEN

Groepsruimte, klaslokaal, aula of gymzaal: In elke ruimte zorgen we met onze behoeftegestuurde automatisering van licht en lucht voor optimale leeromstandigheden. Hiervoor maken we gebruik van biologisch werkzaam licht, dat het dynamische verloop van het daglicht nabootst en een positieve uitwerking op de hormoonhuishouding en het dag-nachtritme heeft. Zo blijven kinderen en jongvolwassenen geconcentreerd, productief en gemotiveerd.

Openbare instellingen moeten tegenwoordig heel zuinig omgaan met energie. Aan deze behoefte voldoet ESYLUX met speciaal voorgeconfigureerde set-oplossingen – bijvoorbeeld voor klaslokalen. De sets met sensor, armaturen, ELC-besturing, kabels en DALI-drukknoppen kunnen direct worden ingebouwd en bieden een energie-efficiënt lichtmanagement en de beste lichtkwaliteit met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

UW VOORDELEN OP EEN RIJ

  1. Voorgeconfigureerde, complete oplossingen, die direct kunnen worden ingebouwd
  2. Eenvoudige, snelle en goedkope installatie via Plug-and-play
  3. Het beste licht door energie-efficiënte SymbiLogic-technologie
  4. Daglichtafhankelijke, adaptieve HCL-lichtregeling
  5. Energie-efficiënt, aanwezigheidsafhankelijk schakelen
  6. Voorgeprogrammeerde scènes voor verschillende onderwijssituaties
  7. Eenvoudig per knopdruk instelbare scènes
  8. Energie-efficiënte, onderhoudsvrije ledverlichting
  9. Toekomstbestendige technologie met 5 jaar garantie

More

Oplossingsvoorbeelden voor ieder ruimtetype

Klaslokalen