Quadro-Sets pakken het esy aan omdat ze voor het beste licht op de werkplek zorgen

unieke lichtsystemen

Met Quadro-sets uit de serie NOVA en CELINE haalt u een totaaloplossing in huis voor uw energie-efficiënte kantoor - en geniet u van een betere levenskwaliteit op de werkplek dankzij de SymbiLogic Technology van ESYLUX.

More

Intelligent geregeld

Met ons behoeftegestuurde lichtmanagement benutten we met Quadro-sets het volledige potentieel van een moderne verlichting en wordt het beste licht voor mensen gerealiseerd.

More

 • Geautomatiseerde lichtoplossing zonder dat programmeren nodig is
 • Een set is geoptimaliseerd voor werkplekken tot 20 m2
 • Schaalbaar voor alle ruimtelijke afmetingen
 • Complete oplossing, gereed voor montage
 • Ideale vervanging voor conventionele plafondinlegarmaturen
 • Eenvoudige plug-and-play-installatie
 • Voor modernisering per ruimte tijdens bedrijf

Ontwikkeld met ervaring

Als automatiseringsspecialist bouwt ESYLUX voort op jarenlange ervaring in ontwikkelingen en de bijbehorende competentie – niet in de laatste plaats wat betreft sensoren. De lichtsystemen van de Quadro-sets laten dit op overtuigende wijze zien.

More

De systeemoplossing voor intelligente kantoorverlichting

De lichtsystemen van de Quadro-sets NOVA en CELINE met de geïntegreerde SymbiLogic Technology voldoen niet alleen aan elke norm, maar gaan de minimumvereisten ver te boven. Ze zorgen ervoor dat de mens op de werkplek het beste licht heeft: met biologische werking, de hoogst mogelijke energie-efficiëntie en een comfortabele, individuele regeling.

More

Quadro-set CELINE het modulaire systeem

De CELINE Quadro-set omvat vier systeemarmaturen met volvlakdiffusor, een afzonderlijke ESYLUX SmartDriver, een afzonderlijke aanwezigheidssensor en de benodigde kabels.

More

Quadro-set NOVA met geïntegreerde intelligentie

De NOVA Quadro-set omvat vier systeemarmaturen met  geïntegreerde sensor en ingebouwde ESYLUX SmartDriver - inclusief de benodigde kabels.

More

DE ESYLUX QUADRO-SETS CELINE EN NOVA HET EERSTE ZUINIGE SYSTEEM VOOR BIOLOGISCH WERKZAAM LICHT

Als set geoptimaliseerd voor kantoren tot 20 m2
De Quadro-sets zijn lichtsystemen voor intelligente werkplekverlichting met SymbiLogic – en toch met een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitsverhouding! De basis bestaat altijd uit een combinatie van regeleenheid (ESYLUX SMARTDRIVER), aanwezigheids- en lichtsensortechniek en vier LED-plafondinlegarmaturen voor de rastermaat van verlaagde systeemplafonds, een van de meest gangbare plafondtypen in kantoorgebouwen en onderwijs- en zorginstellingen.

Volledig systeem voor snelle modernisering – geïnstalleerd met plug-and-play
In de ESYLUX SMARTDRIVER is de voeding voor alle systeemarmaturen opgenomen, zodat deze er eenvoudig via plug-and-play mee kunnen worden verbonden – een aanmerkelijke tijdsbesparing! En niet alleen de hiervoor benodigde kabels behoren altijd tot de leveringsomvang. Bij de Quadro-sets ontvangt u voor één artikelnummer de volledige oplossing, zodat kantoorruimtes uiterst eenvoudig kunnen worden gemoderniseerd. Om zo goed mogelijk aan de verschillende eisen van de praktijk te voldoen, zijn alle componenten in de set ook afzonderlijk verkrijgbaar.

De Quadro-sets zijn verkrijgbaar in twee versies:

 1. Met daglichtafhankelijke constante lichtregeling:         
  in de lichtkleuren 3000 K of 4000 K verkrijgbaar
 2. Met SymbiLogic voor biologisch werkzaam licht:         
  de oplossing met de ESYLUX-technologie voor energie-efficiënte Human Centric Lighting.          
  (Lichtkleur Tunable White: 2700–6500 K)

VAN AFZONDERLIJK KANTOOR TOT KANTOORTUIN Voor alle afmetingen EENVOUDIG UIT TE BREIDEN

De Quadro-sets bieden omvangrijke schaalmogelijkheden. Tot wel 20 sets kunnen met elkaar worden gecombineerd. Anderzijds kan een set met maximaal 4 x 25 standaardarmaturen met DALI-functionaliteit uit het ESYLUX-programma worden uitgebreid. Een combinatie van beide uitbreidingsmogelijkheden is ook mogelijk en vaak zinvol. Wie in grotere ruimten voor een Bluetooth- of KNX-regeling kiest, heeft alleen een overeenkomstig uitgeruste set nodig om de gehele installatie aan te sturen of te configureren.

Met de vier armaturen, de sensortechniek en de regeleenheid vormen de verlichtingssystemen van de CELINE en NOVA Quadro-sets al op zichzelf een koppeling in het klein. Het volledige potentieel benutten ze echter pas op het moment dat grotere ruimten moeten worden gemoderniseerd. Dan kunnen ze intelligent onderling worden gekoppeld en met extra verlichting worden uitgebreid. De DALI-switch maakt verder een eenvoudige integratie van conventionele eindapparaten mogelijk – bijvoorbeeld voor de ventilatie.
A Masterarmaturen van de vier Quadro-sets, via DALI met elkaar verbonden
B Aanvullende DALI-standaardarmatuur
C Downlights voor bijkomende sfeerverlichting, geïntegreerd via DALI-switch
D Via DALI-switch geïntegreerde ventilatie, wordt afhankelijk van aanwezigheid geschakeld

 • Tot 60% tijdbesparing bij de installatie dankzij efficiënte plug-and-play
 • De oplossing kost gemiddeld vanaf € 50/m2 kantooroppervlak, inclusief energie-efficiënte SymbiLogic Technology, exclusief installatie

Biologisch werkzaam licht voor het beste licht op de werkplek

Een optimale binnenverlichting houdt rekening met het dynamische verloop van het natuurlijke daglicht en op het samenspel van zon en blauwe lucht. Helderheid en lichtkleur veranderen daarbij in de loop van de dag. Daarbij komt het verlichtingsniveau steeds duidelijk boven de volgens de normen voorgeschreven minimumvereisten uit. Dit extra aan lichtkwaliteit heeft verstrekkende gevolgen: Het versterkt vitaliteit en concentratievermogen en zorgt ervoor dat mensen minder fouten maken. Het zorgt dat mensen zich gewoon beter voelen en tegelijk productiever worden.

More

Verhoogt
Motivatie
Productiviteit
Loyaliteit van uw medewerkers

Vermindert
Fouten
Verzuim
Arbeidsongevallen

De ESYLUX-technologie voor energie-efficiënte Human Centric Lighting

Met de SymbiLogic Technology die wij hebben ontwikkeld kunnen het beste licht voor de mens en de voordelen van een intelligente regeling perfect worden gecombineerd. De technologie produceert biologisch werkzaam licht waarvan het verloop speciaal voor toepassing in kantoren is geoptimaliseerd. In de ochtend leidt een dynamische stijging van helderheid en blauwaandeel van het licht tot een verfrissende activering. Tegen het middaguur worden de beide waarden weer wat verlaagd, waarna ze vervolgens weer in kracht toenemen en zo gericht de typische vermoeidheid in de namiddag tegengaan. Zo helpt SymbiLogic de mens ook lastige fasen de baas te worden en bevordert het de hele dag door zijn welzijn.

Lichtverloop wordt op juiste tijdstip geactiveerd
Het intelligente verlichtingsmanagement van SymbiLogic zorgt in combinatie met aanwezigheids- en lichtsensoren voor de hoogst mogelijke energie-efficiëntie: het regelt de verlichting afhankelijk van aanwezigheid en daglicht en haalt dankzij het benutten van het daglicht bij het biodynamische verloop van het lichtniveau de hoogst mogelijke mate van innovatie. Want anders dan bij een klassieke constante lichtregeling richt deze zogenaamde aangepaste constante lichtregeling zich op een instelwaarde die permanent wordt aangepast. Zo past SymbiLogic een beproefd technologisch principe toe op de modernste vorm van binnenverlichting. 

Ideale symbiose tussen mens en natuur
Het resultaat is een ideale symbiose. De mens heeft van de natuur geleerd welk licht voor hem het beste is, terwijl de natuur op haar beurt profiteert van de duurzame, milieuvriendelijke uitvoering. Op deze manier draagt de SymbiLogic Technology bij aan een beter evenwicht tussen mens en natuur en voorziet de technologie de gebruiker in het gebouw op elk moment van het voor hem beste licht.

Integratie van een intelligente HVAC-regeling

De lichtsystemen van de Quadro-sets kunnen niet alleen zichzelf aansturen en regelen. Met de DALI-switch van ESYLUX kan een inbouwmodule in het systeem worden geïntegreerd waarmee ook conventionele verbruikers afhankelijk van aanwezigheid kunnen worden geschakeld. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld ook de airconditioning en ventilatie-installatie energie-efficiënt worden geschakeld.

More

Comfortabel bedienen en configureren Desgewenst via app of KNX

Voor de bediening en configuratie van de Quadro-set verlichtingssystemen heeft de gebruiker verschillende mogelijkheden: in de basisuitvoering zijn handmatig schakelen, aanpassen op helderheid en lichtkleur en activeren van afzonderlijke scenario's met een eenvoudige 230V-schakelaar mogelijk. Al geïnstalleerde schakelaars kunnen dus zonder problemen worden gebruikt, als alternatief zijn echter ook DALI-schakelaars inzetbaar. In alle gevallen staat voor het besturen en configureren van het systeem de universele ESYLUX-afstandsbediening ter beschikking. Deze maakt de configuratie van de scenario's en talrijke andere parameters mogelijk. Ook individuele aansturing van afzonderlijke armaturen en lichtkanalen is hiermee mogelijk.

Bluetooth-app voor Android en iOS
Daar komt bij dat ESYLUX uitvoeringen heeft ontwikkeld die bovendien ook met de ESY-App via Bluetooth kunnen worden aangestuurd. De basisconfiguratie en de besturing van individuele armaturen en kanalen kunnen dan ook met de app worden uitgevoerd. Dat maakt voor de gebruiker een even comfortabele als eenvoudige bediening mogelijk, direct met smartphone of tablet.

Optioneel met geïntegreerde KNX-module
Wij bieden verder Quadro-sets aan waarbij de ESYLUX SMARTDRIVER over een ingebouwde KNX-module beschikt. Deze varianten kunnen naadloos in KNX-gebouwautomatisering worden opgenomen zonder dat hiervoor een aparte gateway moet worden geïnstalleerd. De controller kan dan rechtstreeks worden geadresseerd. Ook kan het gehele systeem in het gebouw gemakkelijk vanaf een centrale plaats worden aangestuurd en uitgelezen. Het gaat hierbij om 's werelds eerste voor KNX geschikte verlichting!

De juiste vorm voor elke smaak

Systeemplafonds hebben vaak verschillende rastermaten, en ook de voorkeuren van gebruikers van gebouwen komen niet altijd overeen. Des te belangrijker dat ESYLUX ook meerdere varianten van de Quadro-sets levert. Met de langwerpige CELINE-armaturen bieden we een andere ontwerpvariant, die extra flexibiliteit biedt bij de realisatie.

More

REFERENTIE: VAHLE
Motivatie heeft uitstraling

Dankzij de oplossingen voor behoeftegestuurde energie- en gegevensoverdracht heeft VAHLE zich ontwikkeld tot een wereldwijde marktleider. Ook in de kantoren van onze eigen hoofdvestiging bouwen we op moderne techniek: het lichtsysteem van de NOVA Quadro-sets van ESYLUX zorgt daar voor biologisch werkzaam licht - uiterst energie-efficiënt dankzij SymbiLogic!

More

Uw voordelen in één oogopslag

 • Aansluiting van de armaturen met RJ45-Kabel
 • Geautomatiseerde lichtoplossing zonder dat programmeren nodig is
 • Verkrijgbaar voor alle gangbare inbouwmaten
 • Geïntegreerde DALI-interfaces
 • CELINE: volvlakdiffusor   
  NOVA: tweedelige diffusor
 • Optioneel ingebouwde KNX-module voor naadloze integratie in KNX-gebouwautomatisering
 • Optioneel ingebouwde Bluetooth-module voor bediening via mobiele eindapparaten
 • Accessoires voor plafondinbouw/-opbouw

More